Zoeken in deze blog

8 mei 2007

Games in Linux

Natuurlijk is het mogelijk om lekker te gamen in Linux. Daarvoor zijn al redelijk wat spellen gewoon gratis beschikbaar. Het moet in de toekomst ook mogelijk worden om Windows-only games te gaan draaien onder linux. Dit is al voor een deel mogelijk met Wine en Cedega, maar we wachten nog op een complete standaard die volledige ondersteuning biedt voor (bijna) alle games.

Ondertussen kunnen we ons dus prima vermaken met enkele sterke Open Source titels.

Nexuiz
Een First Person Shooter die erg doet denken aan Unreal of het oudere Quake. De graphics zijn erg goed en de gameplay is sterk. De game is gewoon te vinden in de repositories van Ubuntu:

$ sudo aptitude install nexuiz


Glest
Dit is een rts game zoals Warcraft. De graphics zijn wederom indrukwekkend, maar we moeten nog even wachten op een online versie of een echte campaign, voorlopig zijn het alleen losse veldslagen.


Meer games zijn te vinden in de repositories (software lijsten) van (K)Ubuntu zelf (via Add/Remove Programs & Adept) of op de site http://www.getdeb.net.

1 opmerking:

Martijn van Es zei

http://www.tibia.com/

Tibia is een Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG)
Vergelijk het qua type game met World of Warcraft, de graphics zijn nog lang niet zo ver, maar het spel werkt. Je kunt vechten, items verzamelen skils opbouwen en quests uitvoeren.

Is Linux nog nieuw voor je?

Lees dan eerst de Introductie, daarin staat erg veel nuttige informatie. Verder kunnen de Ubuntu Documentatie en de Ubuntu Screencasts sites erg handig zijn.