Zoeken in deze blog

7 oktober 2008

Website Downloaden

Het is soms handig of leuk om de pagina's van een website offline bij de hand te hebben. Je kunt dan op je gemak de website doorkijken in het eigen ontwerp. Je kunt dit doen door het zichtbare deel van de website te downloaden met wget.

Een nadeel is wel dat de onderliggende website structuur verloren kan gaan; je kunt soms niet offline navigeren met het menu van de website, de linkjes wijzen allemaal netjes naar het internet... In andere gevallen is de structuur van de website anders opgezet en werken de linkjes nog prima. De pagina's zijn natuurlijk altijd afzonderlijk te bekijken.

Om te beginnen openen we eerst een terminal(konsole) via Applications -> Accessoires -> Terminal. Vervolgens geven we het juiste commando.

wget -l1 (adres wesite)

In dit voorbeeld worden pagina's die 1 niveau onder de homepage liggen ook gedownload, dat zie je aan de -l1 optie. Wil je nog dieper gaan, probeer dan -l2. Maar pas op, dit kan al snel resulteren in heel veel pagina's!

voorbeeld

Wil je bijvoorbeeld deze website downloaden, gebruik dan het commando:

wget -l1 eenlinux.blogspot.com

Veel succes!

Geen opmerkingen:

Is Linux nog nieuw voor je?

Lees dan eerst de Introductie, daarin staat erg veel nuttige informatie. Verder kunnen de Ubuntu Documentatie en de Ubuntu Screencasts sites erg handig zijn.