Zoeken in deze blog

27 oktober 2008

MYSQL Database instellen

Het instellen van een MYSQL database gaat in principe eenvoudig. Eerst moet je, voor zover nog niet gedaan, de nodige pakketten ophalen en installeren (klik op de links) :
Deze pakketten kun je ook installeren middels de synaptic packagemanager of door het volgende commando uit te voeren in je terminal:

sudo apt-get install mysql-server libapache2-mod-auth-mysql php5-mysql

Tijdens de installatie wordt gevraagd om het root-wachtwoord van je mysql server op te geven. Hiervoor mag je zelf een wachtwoord verzinnen, maar onthoud dit wachtwoord goed! We zullen het later nog nodig hebben bij het opzetten van de mysql database.

Vervolgens kunnen we inloggen met het commando

mysql -u root -p

Het wachtwoord dat je hier moet invullen, is het wachtwoord dat je hebt gekozen tijdes de installatie van de mysql-pakketten. Met het volgende commando kun je een database aanmaken: In het voorbeeld gebruik ik 'database1', hiervoor kun je natuurlijk alles invullen wat je maar wilt.

CREATE DATABASE database1;

Met het volgende commando maak je een gebruiker en een wachtwoord voor deze gebruiker aan. Let op dat je je eigen databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt:

mysql> GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, CREATE, DROP, INDEX, ALTER, CREATE TEMPORARY TABLES, LOCK TABLES ON database1.* TO 'gebruikersnaam'@'localhost' IDENTIFIED BY 'wachtwoord';

Sluit vervolgens af met het commando

\q

Nu staat je mysql database klaar om data te verwerken. Succes!!

bron: https://help.ubuntu.com/community/ApacheMySQLPHP#Create%20a%20mysql%20user

Geen opmerkingen:

Is Linux nog nieuw voor je?

Lees dan eerst de Introductie, daarin staat erg veel nuttige informatie. Verder kunnen de Ubuntu Documentatie en de Ubuntu Screencasts sites erg handig zijn.