Zoeken in deze blog

15 november 2007

Ubuntu: Het €-teken

Het is onder Ubuntu natuurlijk ook mogelijk om snel bijzondere tekens, zoals het €-teken, in te voeren. Hiervoor maken we gebruik van de "third-level" (derde functie) optie. De knoppen op je keyboard hebben meer dan één functie: Shift+3 geeft bijvoorbeeld een # tekentje en Shift+e geeft de hoofdletter E. Je kunt ook een derde functie aan knoppen geven, dit is de "third-level" functie. Je activeert de "third-level" functie meestal met de Alt knop rechts naast de spatiebalk (ook wel de Alt Gr).

Standaard staat het €-teken ingesteld op "Alt Gr+5¨

Het is echter mogelijk om hier wijzigingen in aan te brengen. Hiervoor openen we het menu "Keyboard" onder "System" - "Preferences". Selecteer vervolgens het tabblad "Layout Options". In deze lijst kun je speciale karakters toewijzen aan verschillende knoppen. De eerste optie is "Adding the EuroSign to certain keys". Je kunt de knop van je voorkeur aanvinken en het is alweer klaar.

Geen opmerkingen:

Is Linux nog nieuw voor je?

Lees dan eerst de Introductie, daarin staat erg veel nuttige informatie. Verder kunnen de Ubuntu Documentatie en de Ubuntu Screencasts sites erg handig zijn.