Zoeken in deze blog

21 november 2007

Firefox & Google Calendar

Nu gebruik ik Firefox als standaard browser en dat bevalt nog prima. Er zijn vele uitbreidingspakketen te krijgen voor deze browser. Ik gebruik bijvoorbeeld Addblock Plus, Download Statusbar, Fast Video Download, Foxmarks en de Web Developer add-ons.

Daarnaast gebruik ik sinds kort de Google Calendar Notifier. Ik maak veel gebruik van de google calendar, maar ik zie niet snel of makkelijk genoeg of er nog afspraken of mededelingen instaan. Vandaar deze eenvoudige extention voor Firefox.

Het installeren gaat eenvoudig, zoals we van Firefox gewend zijn. Het instellen is ook eenvoudig:

1) Haal de Private Adress XML link op van je eigen Google Calendar...

Ga naar je persoonlijke Google Calendar en klik vervolgens op "Settings". Ga door naar het tabblad "Calendars" en klik op de kalender die je wilt gebruiken. Klik vervolgens met de rechter muisknop op het rode XML knopje naast "Private Adress en selecteer "copy link location".









2) Voer de gegevens in...

Klik met de rechtermuisknop op het Google Calendar Notifier icoontje rechts onderin je browserscherm. Daar klik je op "Options"en paste de link van je kalender in het vlak voor "Feed URL". Geef vervolgens een naam aan deze kalender en selecteer een kleur. Druk vervolgens op de knop "Add/Edit" en vervolgens op "OK".


Herhaal dit proces wanneer je meer dan 1 kalender wilt gebruiken.

Als het goed is krijg je nu een notificatie wanneer een "event" in je Google Calendar staat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog

Is Linux nog nieuw voor je?

Lees dan eerst de Introductie, daarin staat erg veel nuttige informatie. Verder kunnen de Ubuntu Documentatie en de Ubuntu Screencasts sites erg handig zijn.