Zoeken in deze blog

26 februari 2009

Medibuntu toevoegen aan Ubuntu

Ubuntu maakt gebruikt van zogenaamde repositories(software bronnen) waarin de programma's die je kunt installeren, zijn opgeslagen. Dit kunnen je zien als grote bakken vol met gecontroleerde software die je kunt doorzoeken middels Add/Remove, Synaptic of je Terminal.

Je kunt deze software bronnen uitbreiden om nog meer verschillende programma's te kunnen installeren. Een van die uitbreidingsmogelijkheden is de Medibuntu Repository. Hierin zijn programma's als Skype, Acrobat Reader en Google-Earth te vinden. Voer de volgende stappen uit om deze bronnen toe te voegen in Ubuntu Intrepid, volg voor andere versies van Ubuntu de link onderaan deze post.

Open een terminal en voeg de bronnen toe:

Application -> Accessoires -> Terminal

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/intrepid.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list

Vervolgens moet de sleutel van deze Repository nog geïnstalleerd worden, hiermee wordt de Repository op "echtheid" gecontroleerd.

sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update

Er wordt eenmaal om toestemming gevraagd, stem hier mee in. Nu is de Medibuntu Repository toegevoegd aan je systeem en kun je op de normale manier de nieuwe programma's toevoegen.

Veel succes!!

bron: https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu

1 opmerking:

Anoniem zei

Deze manier was ik nog niet eerder tegengekomen. Bedankt!

Is Linux nog nieuw voor je?

Lees dan eerst de Introductie, daarin staat erg veel nuttige informatie. Verder kunnen de Ubuntu Documentatie en de Ubuntu Screencasts sites erg handig zijn.